emmasimonsmat.blogg.se

Detta är en blogg där vi, Emma och Simon, lägger upp bilder och skriver om maten vi äter. Det kommer främst vara hemgjord mat, men vi kommer dela med oss av den maten vi inte lagat själva också.

Matdags!

Kategori: Mat

Idag så gjordes det quornnuggets med ris och sås till lunch.
Det är kanske inte alla dagar som vi använder oss av färdiga produkter osv.
Hursomhelst, väldigt enkel maträtt.
Koka ris, värm upp ugnen till de grader som står på paketet, när ugnen är varm nog så in med quornnuggetsen på en plåt.
Lägg i bakplåtspapper först bara i plåten som nuggetserna ska tillagas på.
 

Såsen är en tomatsås utspädd med matlagningsgrädde.
Till denna maträtt kan man bestämma lite själv, vad man ska ha till.
Vissa av er kanske vill ha sweet chilisås, vissa kanske inte vill ha sås alls.
Om någon läser och vill ha receptet på denna såsen så ingen fara, receptet kommer upp lite senare!
 
Emmas betyg: 3/5
Simons betyg: 3/5
 

Lite lyxigare frukost än vanligt

Kategori: Mat

Idag blev det lite lyxigare frukost än vanligt.
Kommer inte dyka upp blogginlägg om frukostar så ofta här.
Men idag så blev det amerikanska pannkakor.
Inte en radda med en klick smör och lönnsirap som är det vanligaste.
Men med jordgubbssylt och grädde däremot!
Här kommer en bild.
 
 
 

På detta sätts inga betyg, gillar du inte att steka pannkakor?
Det gör inte jag (Simon) heller, men det är jag som gör dessa amerikanska pannkakorna.
Det är riktigt enkelt!
 
Amerikanska pannkakor 3-4 portioner
2 ägg
4dl mjölk el. filmjölk
2msk olja el. smält margarin
2tsk socker
3krm salt
2tsk bakpulver
1dl grahamsmjöl
3dl vetemjöl
 
Vispa upp äggen.
Tillsätt allt utom mjöl och rör om väl.
Tillsätt mjölet och vispa tills det inte är några klumpar.
Föreslår att ni använder elvisp när ni haft i mjölet och ska vispa i det.
När smeten är färdig utan några klumpar, så värm upp en panna, klicka i lite lite smör i mitten.
Lägg sedan i ca 1dl av smeten i mitten av pannan.
När det börjat blivit lite bubbligt på ovansidan är det dags att vända pannkakan.
Busenkelt!
Funkar utmärkt att bara göra det här på vetemjöl, vilket är vad jag oftast gör.
Nu är det snart dags för lunch, ciao på er!
 

Schnitzel med klyftpotatis och bearnaisesås

Kategori: Mat

Idag blev det schnitzel till middag.
Såhär blev resultatet!
Sugen? Prova själv!
 
Klyftorna
Sätt ugnen på 225 grader och börja skala potatisen.
Skär potatisen i klyftor eller om du precis som vi har en Nicer Dicer Plus så använd skärbladet som ger 8 klyftor.
Häll olja på en plåt och om du vill så kan du även använda bakplåtspapper.
Lägg potatisen på plåten, häll på mer olja och krydda med salt och peppar.
Blanda och in i ugnen! Tar ca. 30-40 min i ugnen.
 
Här kommer en bild på vår Nicer Dicer Plus!
Väl spenderade pengar att köpa denna "makkapär"!
Och nu till de underbara schnitzlarna..
 
Panering
Mjöl, ströbröd (köpt eller hemgjort), salt, peppar och kryddblandningen kött & grillkrydda.
Häll upp allt i en djuptallrik eller vad du nu föredrar, blanda.
När köttet är redo, pensla med ägg o doppa båda sidor i paneringen.
 
Köttet
Nu kommer du få utlopp för alla eventuella aggressioner för nu ska det bankas kött!
Köttet som vi använder oss av är fläskkotletter.
Vi köper fläskkotlett i bit utan ben och skär sedan själva för att få den tjocklek vi önskar.
När det gäller just schnitzlarna så vill vi ha så tunna kotletter som möjligt trots att de ska bankas ut, men det går ju bra även med tjocka kotletter om man vill det.
Banka nu ut dina kotletter till schnitzlar med en tjocklek på 2-3 mm.
Vi lägger kotletterna i en fryspåse (en och en!) och använder oss sedan av en kavel för att banka med.
Pensla sedan med ägg och vänd i paneringen.
När köttet ska stekas så steks det i ca. 3 minuter per sida i smör OCH olivolja på hög temperatur.
 
Smaklig måltid!
 
Emmas betyg: 4.5/5
Simons betyg: 3.5/5
 
Har du provat göra den här maträtten efter att ha läst det här?
Om du har, lägg in en kommentar, berätta hur det blev och ge oss feedback, tack!
 
P.S Idag fuskade vi och använde pulversås, men gör hemgjord, pulversås el. använd färdiggjord på burk hur du nu än vill.
Nästa gång vi använder bearnaisesås kommer vi att göra egen och lägga upp receptet! D.S
 
 
 

Välkomna!

Kategori: Allmänt

Välkomna till vår matblogg. Här kommer det att dyka upp lite snygga bilder på maten vi lagar och äter. Första bilden kommer att komma senare idag efter att vi bankat lite kött till våra schnitzlar.
 
Se till att spara sidan bland era favoriter och kom snart tillbaka för att checka in våra bilder och ta del av våra recept!
 
Provlaga de rätter vi gör, kommentera och tipsa era vänner får ni mer än gärna göra!
 
Ses senare!
 
/Emma och Simon