emmasimonsmat.blogg.se

Detta är en blogg där vi, Emma och Simon, lägger upp bilder och skriver om maten vi äter. Det kommer främst vara hemgjord mat, men vi kommer dela med oss av den maten vi inte lagat själva också.

Hemmagjorda chicken nuggets!

Kategori: Mat

Hallå där!
Idag slängde vi ihop lite hemmagjorda chicken nuggets.
Kladdigt men ack så gott det blev!
Till detta behövs:
2 kycklingfiléer
Pankoströbröd
2 ägg
Vetemjöl
Salt
Peppar
1 Citron
 
Gör såhär:
Skär filéerna i mindre bitar och vänd dem i mjöl, ägg och till sist pankoströbröd.
Ner i varm stekpanna, salta & peppra och kör sedan klart dem i ugnen (200 grader i ca 10 minuter).
Servera med ris, grönsaker och valfri sås.
Glöm inte pressa över lite härlig citron på kycklingen! :)
 
/Emma & Simon

Krämig pasta!

Kategori: Mat

Mumsiga biffar!

Kategori: Mat

Hallå där!
Här kommer dagens riktigt goda mat.
Receptet hittade vi på http://camillarova.se/blogg/ Vi gjorde hennes "Nötfärsbiffar med svart- och grönkålswok, ugnsbakad sötpotatis och sambal sauce".
Riktigt god mat, men vi gjorde vissa ändringar.
Såsen med bara sambal var ganska tråkig så vi tillsatte lite sweet chipotle bbqsås.
Sen lyckades inte vi hitta den färdiga blandningen med kålen och purjolöken, vilket gjorde att vi fick köpa dem var för sig. Så när vi ändå var i farten passade vi på att använda oss av mycket mer än receptet sa :)
 
 
 

Denna rätten rekommenderas varmt!
 
Smaklig måltid ;)
 
/Emma & Simon
 
 
 
 

En teaser!

Kategori: Mat

Snart är det lunchdags, men fram tills dess låter vi er hållas med en bild på härlig sprödbakad torsk med stuvad spenat och kokt potatis.
Enkelt, men samtidigt underbart gott!
 

Självklart hemlagat, spenat + grädde, salt & peppar.
Torsk + panering, salt & peppar.
Kokt potatis och en klyfta citron till.
Mums!

We're back!

Kategori: Mat

Hallå där!
Nu är vi äntligen tillbaka och vi startar starkt med en enormt god cannelloni.
Cannellonin fylldes med en röra på ricotta, vita bönor och spenat.
Över detta hällde vi ett täcke av Simons gudomligt goda tomatsås.
 
Fyllningen
1 paket stora vita bönor
250 g ricotta
450 g spenat (vi använde fryst)
1 stor solovitlök
Salt
Olivolja
Svartpeppar
Citronsaft
 
Börja med att mixa en slät pasta av de vita bönorna, lite olivolja och vitlöken.
(Om du som vi använder fryst spenat så värm den i vatten på spisen, häll av och krama ur!)
Ha i ricottan och spenaten. Blanda runt ordentligt!
Smaka av med olivolja, citron, salt och peppar!
- - -
Ha i lite av tomatsåsen i botten av en ugnsfast form, lägg i de fyllda cannellonirören och toppa med resten av tomatsåsen samt riven parmesan.
Nu ska de gräddas i mitten av ugnen i 200 grader i ca. 30 minuter.
 
Receptet på själva tomatsåsen väljer vi tyvärr att hålla för oss själva, men kom ihåg att det utan tvekan är värt några extra kronor för lite bättre kvalitét på burktomaterna (Typ Mutti)! ;)
 
Vi tycker båda att cannellonin blev grymt god, men den var inte så mättande.
Vi fyllde idag ut med grönsaker, men man kan med fördel servera en saftig kycklingfilé till! :)
 
Nu ska vi göra vårt bästa för att hålla bloggen vid liv så vi hörs snart igen!
/Emma & Simon