Nu är vi äntligen tillbaka och vi startar starkt med en enormt god cannelloni.
Cannellonin fylldes med en röra på ricotta, vita bönor och spenat.
Över detta hällde vi ett täcke av Simons gudomligt goda tomatsås.
Fyllningen
1 paket stora vita bönor
250 g ricotta
450 g spenat (vi använde fryst)
1 stor solovitlök
Salt
Olivolja
Svartpeppar
Citronsaft
Börja med att mixa en slät pasta av de vita bönorna, lite olivolja och vitlöken.
(Om du som vi använder fryst spenat så värm den i vatten på spisen, häll av och krama ur!)
Ha i ricottan och spenaten. Blanda runt ordentligt!
Smaka av med olivolja, citron, salt och peppar!
- - -
Ha i lite av tomatsåsen i botten av en ugnsfast form, lägg i de fyllda cannellonirören och toppa med resten av tomatsåsen samt riven parmesan.
Nu ska de gräddas i mitten av ugnen i 200 grader i ca. 30 minuter.
Receptet på själva tomatsåsen väljer vi tyvärr att hålla för oss själva, men kom ihåg att det utan tvekan är värt några extra kronor för lite bättre kvalitét på burktomaterna (Typ Mutti)! ;)
Vi tycker båda att cannellonin blev grymt god, men den var inte så mättande.
Vi fyllde idag ut med grönsaker, men man kan med fördel servera en saftig kycklingfilé till! :)
Nu ska vi göra vårt bästa för att hålla bloggen vid liv så vi hörs snart igen!
/Emma & Simon